Search Engine Advertising

Zoekmachines zijn leidend en dus cruciaal voor wat consumenten zien op internet. Maar liefst 95% van de bezoekers maakt gebruik van zoekmachines en trekt daarmee profijt uit het gemak van deze vernufte oneindige online encyclopedie. De relevantie van zoekmachines wordt niet langer betwist, ondanks die bewustwording blijkt het voor bedrijven een uitdaging hun doelgroep optimaal te bereiken. Search Engine Advertising, afgekort SEA, verwijst naar het adverteren op zoekmachines. De noodzaak van degelijke SEA is duidelijk: de doelgroep bereiken op de plek waar zij zich bevinden; het ijzer smeden als het heet is.

Omdat er geld gemoeid gaat met SEA, kan men de illusie hebben dat de hoogste bieder de eerste rang bemachtigt. Gelukkig blijkt die opvatting te kortzichtig en gaat het voorbij aan een gecompliceerd bieddingsysteem, want dat is SEA. Niet de hoogste bieder verdient Google ’s hoogste relevantie, maar de meeste tactische.

Meesmarketing optimaliseert stapsgewijs jouw SEA voor een lange termijn toppositie. Wij houden de kosten zo laag mogelijk met de efficiëntste werkwijze. Op basis van jouw corebusiness en doelgroep wordt de advertising techniek gekozen, zo wordt ruimte geclaimd op de zoekmachine. Meesmarketing biedt een behoorlijke sprint efficiënt advertising. Normaliter vindt trial en error plaats binnen bedrijven bij de zoektocht naar de optimale SEA. Dit kan uiteindelijk hoog in kosten oplopen. Onze doelgerichte aanpak in combinatie met kennis en ervaring is doortastend en zorgt voor optimaal rendement.